Het recht en het gevoel voor rechtvaardigheid zijn mr. Veerle Hammerstein van jongs af aan bijgebracht. Als telg van een echte juristenfamilie heeft zij geen moment getwijfeld het recht ook een belangrijke plaats in te laten nemen in haar leven. Als geen ander is zij in staat om ingewikkelde juridische problemen terug te brengen tot de essentie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij een breed scala aan personen tot haar clientèle kan rekenen.

Of het nu een jeugdzaak is of een verdachte die deel uitmaakt van de Amsterdamse Top600 dan wel een criminele organisatie, mr. Hammerstein combineert haar transparante aanpak met uitstekende dossierkennis, charme en strategisch inzicht. Zij is thuis in de rechtszaal en zij weet vaak met haar overtuigende pleidooien rechtbanken en hoven te verleiden om ‘het eens anders te doen’ en haar cliënten niet te veroordelen tot een gevangenisstraf of ze een tweede kans te geven.

Mr. Hammerstein richt zich met name op het commune strafrecht, waaronder inbraken, overvallen, mishandeling en Opiumwetzaken. Ook boekt zij geregeld successen op het gebied van Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) en klaagschriften tegen een omzetting van een taakstraf of een invordering van het rijbewijs.

Naast haar werk als advocaat is zij enige tijd actief geweest als rechter-plaatsvervanger. Door dit kijkje in de keuken van de rechtbank is zij nog beter in staat om in te schatten hoe een rechter naar een bepaalde zaak zal kijken en welke verweren het meest kansrijk zijn.

Sinds 2011 maakt mr. Hammerstein deel uit van de maatschap Van Gessel Advocaten. Ze leidt binnen kantoor ook beginnend advocaten op.

Mr. Hammerstein is naast advocaat ook mfn-geregistreerd mediator. Meer informatie over haar werkzaamheden als mediator kunt u vinden op de site van Hammerstein Mediation. Zij is daarnaast lid van de vereniging Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA).

Ben u slachtoffer van een misdrijf? Ga dan naar www.slachtofferadvocaatamsterdam.nl 

Veerle Hammerstein staat geregistreerd als gespecialiseerd in Strafrecht, Jeugdstrafrecht en Slachtofferrecht in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

 

Fill 2 Created with Sketch. Terug naar overzicht