Cliënten van mr. Jonge Vos kenschetsen hem als bereikbaar, betrouwbaar en kundig. Hij blinkt uit in duidelijke communicatie met zowel de rechter als zijn cliënten. Mr. Jonge Vos geldt door zijn jarenlange ervaring in de procespraktijk, in combinatie met zijn gedegen kennis, als een expert op het gebied van de strafrechtelijke procesvoering.

De praktijk van mr. Jonge Vos bestaat met name uit grote strafzaken. Hij procedeert veelvuldig in complexe en omvangrijke fraude- en witwaszaken en beschikt over ruime ervaring in zaken die draaien om de ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. Daarnaast omvat zijn praktijk commune strafzaken, zoals vermogensdelicten (diefstal, al dan niet met geweld; oplichting; etc.), levens- en geweldsdelicten (doodslag; (zware) mishandeling) en zaken op het gebied van de Opiumwet (drugsbezit, -handel en -vervaardiging). Ook staat mr. Jonge Vos met grote regelmaat verdachten bij in zedenzaken.

Mr. Jonge Vos was één van de oprichters van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). In 2015 benoemde die vereniging hem tot erelid.

Na werkzaam te zijn geweest bij Spong Advocaten is mr. Jonge Vos in 2011 bij Van Gessel Advocaten toegetreden tot de maatschap. Mr. Jonge Vos is vanaf 1 januari 2022 een samenwerkingsverband aangegaan met Van Gessel Advocaten ex artikel 5.3 onder b Voda. Deze overeenkomst van opdracht wordt aangegaan met Van Gessel Jonge Vos Hammerstein Advocaten B.V.

Op kantoor begeleidt mr. Jonge Vos jonge advocaten. Mr. Jonge Vos is daarnaast al jaren verbonden aan het vak oefenrechtbank van de Universiteit van Amsterdam.

Micha Jonge Vos staat geregistreerd als gespecialiseerd in Strafrecht en Uit- en overleveringszaken in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Fill 2 Created with Sketch. Terug naar overzicht