Cliënten van mr. Jonge Vos kenschetsen hem als bereikbaar, betrouwbaar en kundig. Hij blinkt uit in duidelijke communicatie met zowel de rechter als zijn cliënten. Mr. Jonge Vos geldt door zijn jarenlange ervaring in de procespraktijk, in combinatie met zijn gedegen kennis, als een expert op het gebied van de strafrechtelijke procesvoering.

De praktijk van mr. Jonge Vos bestaat met name uit grote strafzaken. Hij procedeert veelvuldig in complexe en omvangrijke fraude- en witwaszaken en beschikt over ruime ervaring in zaken die draaien om de ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. Daarnaast omvat zijn praktijk commune strafzaken, zoals vermogensdelicten (diefstal, al dan niet met geweld; oplichting; etc.), levens- en geweldsdelicten (doodslag; (zware) mishandeling) en zaken op het gebied van de Opiumwet (drugsbezit, -handel en -vervaardiging). Ook staat mr. Jonge Vos cliënten bij in strafzaken die handelen om verzoeken van buitenlandse justitiële autoriteiten tot uit- dan wel overlevering.

Mr. Jonge Vos was één van de oprichters van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). In 2015 benoemde die vereniging hem tot erelid.

Na werkzaam te zijn geweest bij Spong Advocaten is mr. Jonge Vos in 2011 bij Van Gessel Advocaten toegetreden tot de maatschap. Op kantoor begeleidt hij jonge advocaten. Mr. Jonge Vos is daarnaast al jaren verbonden aan het vak oefenrechtbank van de Universiteit van Amsterdam.

Micha Jonge Vos staat geregistreerd als gespecialiseerd in Strafrecht en Uit- en overleveringszaken in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Fill 2 Created with Sketch. Terug naar overzicht