Mr. Simcha Plas is slim en gedreven en neemt niets wat de politie stelt zomaar voor waar aan. Ze is een betrokken advocaat, die standaard dat stapje extra zet.

De praktijk van mr. Plas richt zich met name op commune strafzaken (drugs-, geweld- en vermogenscriminaliteit). Daarnaast behandelt zij ontnemingszaken, beklagzittingen voor gedetineerde cliënten en procedures met betrekking tot het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Vanwege haar juridisch inzicht is zij bovendien veel gevraagd sparringpartner voor de rest van kantoor.

Mr. Plas won tijdens haar studie de nationale rekwireerwedstrijd van het Openbaar Ministerie, maar is een advocaat in hart en nieren. Het zal dan ook niet verbazen dat zij in diezelfde periode al actief was binnen het spreekuur gedetineerden. Kennis en ervaring die zij daar opdeed zet zij nu in bij beklagzittingen van gedetineerde cliënten.

Mr. Plas zette haar eerste stappen in de strafrechtadvocatuur op het kantoor van Spong Advocaten, waar ze eerst stage liep en vervolgens als juridisch medewerker aan de slag ging. Die functie zette zij voort bij Van Gessel Advocaten, waarna zij werd beëdigd als advocaat.

Simcha Plas staat geregistreerd als gespecialiseerd in Strafrecht en Jeugdstrafrecht in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Fill 2 Created with Sketch. Terug naar overzicht