Mr. Sabine Van den Berg is een advocaat waar de rechter graag naar luistert. Zij presenteert heldere, juridisch scherpe en originele verweren, als het even kan met humor. Mr. Van den Berg is goed in het schetsen van alternatieve scenario’s en weet door het opwerpen van de juiste vragen het ‘bewijs’ aan het wankelen te brengen. Zelfs bij bekennende cliënten wist zij rechters te overtuigen om tot een vrijspraak te komen.

Mr. Van den Berg staat geregeld mensen bij die verdacht worden van mensenhandel en uitbuiting. Daarbij komt het goed van pas dat zij gedurende een stage bij het Openbaar Ministerie als geen ander zicht heeft gekregen op de zwakke plekken in deze dossiers. Als advocaat weet zij daar handig gebruik van te maken. De praktijk van mr. Van den Berg richt zich naast deze zaken voornamelijk op het commune strafrecht zoals diefstal/heling, inbraak  en mishandeling, maar ook voor de middelgrote hennepzaken en harddrugszaken (zowel de productie als klein- en grootschalige handel), bent u bij haar aan het goede adres. Daarnaast is zij samen met mr. Hammerstein en mr. Bijl de specialist op kantoor met betrekking tot het jeugdrecht.

Mr. van den Berg is zeer betrokken bij haar cliënten, niet alleen tijdens de behandeling van de zaak, maar ook in de executiefase van een eventueel opgelegde straf. Zij staat gedetineerde cliënten dan ook geregeld bij in beklagzaken tegen de justitiële inrichting, zaken over het verkrijgen van een Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) en bezwaarschriften tegen de afname van DNA.

Mr. Van den Berg is al bijna 12 jaar verbonden aan Van Gessel Advocaten. Tijdens haar studie was zij hier werkzaam als juridisch secretaresse, daarna als juridisch medewerker en sinds begin 2013 als advocaat. Mr. Van den Berg is actief lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

Fill 2 Created with Sketch. Terug naar overzicht