Een rechter omschreef mr. Eric Steller eens als ‘vriendelijk als het kan, fel als het moet’. Een cliënt noemde hem ooit ‘een pitbull’. Ook dat klopt. Hij bijt zich vast in een zaak en laat niet los voordat het voor zijn cliënt gewenste resultaat is behaald. Regelmatig heeft hij door deze handelswijze vormfouten weten bloot te leggen en deze in het voordeel van zijn cliënt gebruikt.

Mr. Steller is op kantoor de specialist met betrekking tot forensisch ‘bewijs’. Na zijn rechtenstudie volgde hij een bètastudie aan de Universiteit van Utrecht waardoor hij over voldoende scheikundige, natuurkundige en wiskundige kennis beschikt om NFI-rapporten ècht te begrijpen en onderuit te halen. Menig DNA-bewijs, kogelbaanberekening of sporenonderzoek kon hierdoor naar de prullenbak worden verwezen, met een vrijspraak als resultaat. Door zijn bèta-achtergrond is mr. Steller ook de aangewezen advocaat voor ontnemingszaken.

De praktijk van mr. Steller beslaat naast commune strafzaken ook grote (drugs)onderzoeken, financieel-economische strafzaken en overleveringszaken. Hij behandeld ook zaken van minderjarige verdachten.

Zijn strategisch inzicht, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen zette mr. Steller de afgelopen jaren ook in als voorzitter van het Actiecomité van Strafrechtadvocaten bij het organiseren van de advocatenstaking in 2013, het lobbyen in Den Haag en de onderhandelingen met de Staatssecretaris over de bezuinigingen op pro deo advocaten. Dit alles om te kunnen blijven garanderen dat ook mensen met weinig geld een goede advocaat kunnen inschakelen.

Mr. Steller begon zijn loopbaan bij Spong Advocaten, waarna Micha Jonge Vos hem benaderde om mee te verhuizen naar het Amstelveld. In 2017 is mr. Steller toegetreden tot de examencommissie van de Beroepsopleiding voor de Advocatuur. Hij was van 2014 tot 2018 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). In 2018 heeft die vereniging hem benoemd tot erelid wegens zijn bijzondere verdiensten voor de vereniging en de strafrechtadvocatuur. Daarnaast is hij betrokken bij het vak Oefenrechtbank van de Universiteit van Amsterdam. Tot slot is mr. Steller één van de auteurs van het nieuwe Handboek Verdediging en publiceert hij regelmatig blogs op de site van juridische uitgever Sdu.

Fill 2 Created with Sketch. Terug naar overzicht